Vacatures Nieuwkoop

 

Als er op dit moment vacatures open staan, dan kunt u hier aangeven voor welke u in aanmerking wilt komen. Het beste is als u zich eerst hier volledig inschrijft en dan aangeeft voor welke vacatures u het liefst benaderd zou willen worden.

Leest u eerst ons privacy reglement (zie hiernaast), zodat u weet wat er met uw gegevens gebeurt als u zich inschrijft bij ErvaringWerkt.

Helaas hebben wij geen gelegenheid om met iedereen in een persoonlijk intake-gesprek te voeren. Als u reageert op een vacature , of als wij denken dat wij een passende vacature voor u hebben, nemen wij contact met u op en nodigen u uit voor een gesprek.

Diversen

Toezichthouder Groen

LOKATIE: Nieuwkoop

Organisatie
De BEL Combinatie is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. In deze constructie zijn de drie gemeenten zelfstandig en maken ze alle drie gebruik van één grote, professionele en flexibele ambtelijke organisatie, de BEL Combinatie. Je werkveld is verspreid over de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. De organisatie houdt niet vast aan één organisatiemodel, maar blijft zich continue ontwikkelen. Wij werken vanuit de volgende vier kerncompetenties: Professionaliteit, Openheid, Samenwerken en Publiek Ondernemerschap.

Opdracht
Het toezichthouden op de uitvoering van zowel doorlopende als eenmalige opdrachten (zoals bomen kappen en snoeien, onkruidbestrijding op de bestrating, groenonderhoud). In deze rol verantwoordelijk voor het resultaat van de uitvoering. Je onderhoudt contacten met zowel de opdrachtnemers als collega’s van de buitendienst en eventuele andere samenwerkingspartners. Hierbij ben je zakelijk en duidelijk naar de opdrachtnemers toe. Jij bent als medewerker het visitekaartje van de organisatie. Jij werkt nauw samen met de beleidsadviseur groen.

Duur van de opdracht; 4 maanden (met optie tot verlenging 2 x 2 maanden)

24 uur per week,

aanvang; 1 mei 2019

Je belangrijkste werkzaamheden:

  • Jij bent verantwoordelijk voor de voorbereidingen, uitvoering en nazorg van alle doorlopende en eenmalige opdrachten op het gebied van groen.
  • Jij beoordeelt de door aannemers geleverde (beeld)kwaliteit.
  • Jij stelt processen verbaal op van opneming en oplevering.
  • Jij voert de bestekadministratie.
  • Jij fiatteert termijnstaten.
  • Jij adviseert over aangevraagde kapvergunningen.

De opdracht valt binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Openbare Ruimte, wat verantwoordelijk is voor de inrichting, het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte in de drie gemeenten: wegen en verkeer, groen, recreatie, rioolbeheer, waterbeheer en integrale reconstructieprojecten. Binnen het cluster Groen werk je samen met je collega toezichthouder en 2 beleidsmedewerkers.

Knock-out criterium
1. Geen vakantieplannen in de periode van week 30 tot en met week 32

Gunningscriteria
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Toezichthouder Groen of vergelijkbaar;
3. Een afgeronde opleiding op het gebied van groenvoorziening op minimaal MBO+ niveau;
4. Aantoonbare werkervaring met toezicht op basis van “Handboek Bomen”;
5. Aantoonbare werkervaring met relevante wet- en regelgeving, zoals UAV, RAW, beeldkwaliteit, Flora en Fauna, en veilig werken langs de weg;

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan het bovengenoemde profiel voldoet.

  • Deskundig;
  • Flexibel en enthousiast;
  • Duidelijk en zakelijk;
  • Gericht op samenwerking met directe collega’s, maar ook daarbuiten;
  • Gericht op de behoefte van de klanten (bewoners, collega’s, bestuurders);
  • Bestuurlijke sensitiviteit;
  • Zelfstandig zonder voorbij te gaan aan het team, en een resultaatgerichte instelling;
  • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden;
  • Eigenaar (eindverantwoordelijkheid) van de toebedeelde projecten en opdrachten.

Los van al deze eigenschappen is het van groot belang dat de kandidaat inzicht heeft in – en gevoel heeft bij het politieke krachtenveld van de drie gemeenten. Dat vraagt flexibiliteit en een brede blik, maar ook het vermogen om de grenzen te bewaken.


ICT (automatisering)

Teamleider Back Office

LOKATIE: Nieuwkoop

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. 

De afdeling ICT Services is verantwoordelijk voor de ICT dienstverlening aan het Bureau en enkele instituten. ICT Services is onderdeel van het Bureau van de KNAW en telt ongeveer 25 medewerkers, verdeeld over twee secties: Front Office en Back Office. De afdeling beheert de technische infrastructuur voor de KNAW en haar instituten en is een shared service center voor een aantal instituten van de KNAW. De Back Office bestaat uit 11 medewerkers. Drie senioren en 8 ICT beheerders.

Duur van de opdracht: 12 maanden 

Opdracht

  • Je geeft leiding aan het Back Office team en je bent verantwoordelijk voor de personele zorg (het coachen / begeleiden van de medewerkers, het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken en overige personeelsvraagstukken).
  • Daarbij ben je in staat om duidelijke instructies te geven en zorg je voor een efficiënte taakverdeling binnen het team;
  • Een belangrijk speerpunt is het optimaliseren van de dienstverlening en de verdere ontwikkeling van de medewerkers van het team;
  • Je monitort de juiste werking van de ICT-infrastructuur en laat herstellen waar nodig;
  • Je draagt zorg voor het ontwerp (technische architectuur) van de integratie- en security aspecten in nauwe samenwerking met de functioneel beheerders van de concern applicaties;
  • Je hebt de leiding over infrastructurele en applicatie projecten, en regisseert daarbij het eigen team alsmede de externe leveranciers;
  • Je handelt in overleg met de teamleider Front Office escalaties af met betrekking tot de ICT-dienstverlening;
  • Je bent is medeverantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van het ICT beleid.

Functieprofiel

  • Je hebt een relevante afgeronde hbo-studie;
  • Je hebt ruime werkervaring als ICT-teamleider in een complexe omgeving;
  • Je hebt een bewezen trackrecord in het leiden en succesvol afronden van (middelgrote) infrastructurele projecten;
  • Je bent gecertificeerd op het vlak van projectmanagement (IPMA, Prince II) is een sterke pre;
  • Je hebt goede kennis van Microsoft Cloud Azure en in het bijzonder het Office 365-platform;
  • Je hebt kennis van VoIP, unified communications binnen het Office 365-platform van Skype for Business;
  • Je hebt een uitstekend actueel technisch kennisniveau;
  • Je hebt kennis van ITIL en TOPdesk;
  • Je hebt goede kennis van Identity en Access Management (IAM) en begrijpt de technische IAM platforms die ontwikkeld zijn voor dit doeleinde.

Vereisten
1. Minimaal een afgeronde opleiding op HBO bachelor niveau in de richting van ICT;
2. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring als ICT-teamleider in een complexe omgeving en verantwoordelijk voor de personele zorg van de medewerkers;
3. Jij hebt een bewezen trackrecord in het leiden en succesvol afronden van (middelgrote) infrastructurele projecten.

Gunningscriteria (weging)
4. Aantoonbare kennis van en werkervaring met netwerkbeheer (Lichtpaden, Firewalling, Fortigate) in een complexe WAN omgeving
5. Aantoonbare werkervaring met Linux beheer;
6. Aantoonbare kennis van systemen als Kubernetes/Docker, Puppet/Ansible, Redhat/Satellite;
7. Aantoonbare werkervaring met Windows serverbeheer;
8. Aantoonbare kennis van en werkervaring met server- en werkstation/software virtualisatie;
9 Aantoonbare kennis van en werkervaring met MacOSX en Munki (en Profile manager) en LANdesk (Ivanti);
10. In bezit van een certificaat op projectmanagement vlak (IPMA en / of Prince II);
11. Aantoonbare werkervaring met de personele zorg / personeelsvraagstukken zoals benoemd in de opdracht.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

  • Samenwerken: richt zich met anderen op een gemeenschappelijk doel, helpt anderen en deelt de resultaten van het werk;
  • Organisatie sensitiviteit. Onderkennen van de invloed en de gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op de eigen organisatie en daarnaar handelen.
  • Creatief: vindt (praktische) oplossingen voor zaken waarin in regelingen (nog) niet wordt voorzien;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Heeft een (pro)actieve, pragmatische instelling zowel naar het team, de afdeling als naar de organisatie;
  • Verbindend leiderschap: nodigt medewerkers uit om inbreng te geven, inspireert medewerkers, zorgt ervoor dat samenwerking en samenhang tot stand komen;
  • Communicatievaardigheden: goede mondelingenuitdrukkingsvaardigheid. Kan ideeën en informatie in begrijpelijke taal aan anderen duidelijk maken;
  • Plannen en organiseren: overzien van werkzaamheden; doelen en prioritieten stellen. Activiteiten, tijd en middelen plannen.

 


Bouw

Allround dak- en gevelbekleding medewerkers

LOKATIE: Nieuwkoop

Als het om dak- en gevelbekleding gaat kan voor u de beste partner niet goed genoeg zijn.

De uitstraling van uw gebouw is immers de eerste indruk van uw klant.

Het bedrijf dat sinds 1990 ervaring heeft in het aanbrengen van dak- en gevel bekleding is wegens uitbreiding van werkzaamheden opzoek naar:

Allround dak- en gevelbekleding medewerkers of zij die daarvoor opgeleid willen worden.

Het bedrijf is een specialist in de regio als het gaat om aanbrengen van dak- en gevelbekleding. Zij kunnen de klanten als geen ander adviseren als het gaat om de juiste beplating, isolatie, systeem etc

 

  • Je ben in bezit van een geldig VCA- certificaat of bereidt dit te halen,
  • Je bent niet bang om op grote hoogte te werken.
  • Je hebt ervaring in het bedienen van hoogwerkers.
  • Je bent in bezit van rijbewijs B en E achter B is een pré.

Bouw

Lasser

LOKATIE: Nieuwkoop

Met regelmaat zoeken wij voor bedrijven binnen gemeente Nieuwkoop lassers.
Het gaat dan om aankomende en senioren lassers voor het repareren en onderhouden van containers. 
Parttime en fulltime behoort tot de mogelijkheden.

Geïnteresseerd? Bel Wim 06-42329058 of mail nieuwkoop@ervaringwerkt.nl

Dienstverlening

Onderhoudsmedewerker botenbedrijf

LOKATIE: Nieuwkoop

Bij een botenbedrijf in gemeente Nieuwkoop is een afwisselende functie beschikbaar!
Als onderhoudsmedewerker verricht je de volgende werkzaamheden:
- in en uit het water halen van de boten
- onderhoudswerkzaamheden aan boten en motoren (schoonmaken, kabels vervangen, olie verversen)
- diverse hand- en spandiensten

Geïnteresseerd? Bel Wim 06-42329058 of mail nieuwkoop@ervaringwerkt.nl

Bouw

Medewerkers bij bouw-/sloop-bedrijf

LOKATIE: Nieuwkoop

Voor een groot bedrijf in Uithoorn zoeken we met regelmatig handige fulltime en parttime medewerkers die zich bezighouden met de volgende werkzaamheden:

Geïnteresseerd? Bel Wim 06-42329058 of mail nieuwkoop@ervaringwerkt.nl

- restauratie, renovatie, mutatiesloop en sloopwerkzaamheden ten behoeve van funderingsherstel
- asbestverwijdering
- grondsanering
- boren en zagen met diamantgereedschap
- transportwerkzaamheden
- BMX tracks

Iets voor jou? Neem dan contact op met Wim 06-423 290 58 of mail aan nieuwkoop@ervaringwerkt.nl


Bouw

Service monteur keukens (partime)

LOKATIE: Nieuwkoop

Voor een bedrijf in keukens zoeken wij een service monteur. Naast het plaatsen van keukens verlenen dit bedrjf ook hoogstaande service. Als servicemonteur werk je op verschillende locaties bij de klant thuis. Je beoordeelt of je de klacht of servicemelding in een eerder geplaatste keuken kan oplossen door aanpassingen, vervangen van onderdelen of reparaties.

Soort dienstverband: Voltijd

Wij vragen;

- Ervaring in het monteren van keukens
- Oplossingsgericht
- Goede kennis van het keukenproduct
- Ruimtelijk en technisch inzicht
- Gestructureerd en secuur
- Je bent in bezit van rijbewijs B (E) en bent bereid om te reizen

Neem direct contact op met Wim als deze functie jou past!
06-423 290 58 of mail aan nieuwkoop@ervaringwerkt.nl


Bouw

Keukenmonteur (fulltime)

LOKATIE: Nieuwkoop

Wij zijn op zoek naar een keukenmonteur voor een groot bedrijf die landelijk opereert. 
Dagelijks ga je zelfstandig op pad om bij klanten om de bestelde keuken te monteren en op te leveren. Daarbij ben je servicegericht, communicatief vaardig zorgt je ervoor dat de klant volledig tevreden is.

Soort dienstverband: Voltijd

Wij vragen;

- Ervaring in het monteren van keukens
- Goede kennis van het keukenproduct
- Ruimtelijk en technisch inzicht
- Gestructureerd en secuur
- Oplossingsgericht
- Je bent in bezit van rijbewijs B (E) en bent bereid om te reizen

Neem direct contact op met Wim als deze functie jou past!
06-423 290 58 of mail aan nieuwkoop@ervaringwerkt.nl


Techniek

Praktijkgerichte werkvoorbereider

LOKATIE: Nieuwkoop

Voor een bedrijf in de gemeente Kaag en Braassem zijn wij voor een loodgietersbedrijf op zoek naar een werkvoorbereider. Ben je jarenlang loodgieter geweest en zoek je om bepaalde redenen een binnendienstfunctie, dan is deze functie heel geschikt voor jou. 

Geïnteresseerd? Bel Wim 06-42329058 of mail nieuwkoop@ervaringwerkt.nl

In deze groeifunctie is het de bedoeling dat je het werk zodanig voorbereidt, dat de loodgieters direct op pad kunnen. Tevens wordt je betrokken bij nieuwe projecten waarbij jouw kennis nodig is om het project te laten slagen.

Functie-eisen:
- MBO-niveau
- Enige jaren praktijkgerichte loodgieterservaring
- Kennis van computers en de Nederlandse taal

Interesse?
Neem dan contact op met Wim 06-423 290 58 of mail aan nieuwkoop@ervaringwerkt.nl


Techniek

Loodgietersbedrijf is op zoek naar magazijnmedewerker (parttime)

LOKATIE: Nieuwkoop

Weet jij van aanpakken en heb je affiniteit met de loodgietersbranche, dan hebben we een leuke parttime baan voor jou!

Je komt te werken bij een loodgietersbedrijf in omgeving Roelofarendsveen waar ongeveer 15 man werkzaam is. Je beheert en onderhoudt zelfstandig het gehele magazijn. Hierdoor ben je de spin in het web binnen dit bedrijf. 

Met name ouderen worden gevraagd te solliciteren. 

Interesse?
Neem dan contact op met Wim 06-423 290 58 of mail aan nieuwkoop@ervaringwerkt.nl


Commercieel

Verkoper binnendienst

LOKATIE: Nieuwkoop

Een groothandel in bouw- en industrieproducten in omgeving Mijdrecht zoekt een fulltime verkoper binnendienst. 
Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het aannemen van orders via de telefoon, e-mail en fax en het onderhouden van de relatie met onze opdrachtgevers. Tevens zorg je voor de administratieve afhandeling.

Geïnteresseerd? Bel Wim 06-42329058 of mail nieuwkoop@ervaringwerkt.nl

Jouw profiel:
- MBO-niveau
- gedreven, gemotiveerd, accuraat
- zelfstandig en in teamverband goed werken
- goede beheersing NL taal


Interesse in deze functie? Bel Wim 06-42329058  of mail nieuwkoop@ervaringwerkt.nl


Techniek

Monteur landbouwmachines

LOKATIE: Nieuwkoop

Je hebt passie voor het vak en kennis van tractoren en machines in het loon- en grondwerk.

Onze relatie heeft een modern en uitgebreid machinepark waarbij zij constant streven naar vooruitgang en vernieuwing.

Het machinepark wordt ingezet voor;

  • Grondwerk
  • Agrarisch loonwerk
  • Mestverwerking

 Voor het onderhoud en reparatie is onze relatie opzoek naar een monteur die het team komt versterken.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature stuur dan je CV en motivatiebrief naar Nieuwkoop@ervaringwerkt.nl

 Voor vragen kan je contact opnemen met Wim Kauffman

Telefoonnummer 06 423 290 58 

Wat houdt de functie in:

  • Je onderhoudt en repareert zelfstandig landbouwmachines, graafmachines en trekkers.
  • Je kan zelfstandig storingen opsporen en verhelpen
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen en hebt  geen 9 tot 5 mentaliteit.
  • Je voert de werkzaamheden uit in zowel de werkplaats als op locatie

 

Wat vragen we van je?

  • Je werkt graag, bent leergierig, zelfstandig, flexibel en stressbestendig
  • Je woont in de omgeving van Nieuwkoop / Alphen aan de Rijn en bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.
  • Je bent fulltime beschikbaar
  • Je heb mechanische, hydraulische, pneumatische en elektrischekennis
  • Flexibele en collegiale werkhouding

 

Het bedrijf bied je:

  • Een leuke uitdagende en afwisselende baan
  • Werken bij een innoverend energiek bedrijf
  • Een team van betrokken en enthousiaste collega's
  • Een passend salaris conform CAO, aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

Wij houden een intake gesprek op ons kantoor. Aan de hand van dit gesprek beslissen we of je wordt voorgesteld aan de opdrachtgever. De opdrachtgever gaat met de voorgestelde kandidaten een persoonlijk gesprek aan en zal uiteindelijk de eind beslissing nemen.

 


Techniek

Machinist minikraan

LOKATIE: Nieuwkoop

Wij zijn op zoek naar een (leerling)machinist voor een agrarisch loonbedrijf binnen regio Nieuwkoop, die ook actief is in de grond-, weg- en waterbouw.
Of een medewerker die daarvoor opgeleid wil worden. De wil en het enthousiasme is belangrijker dan diploma's.

Interesse?
Neem dan contact op met Wim 06-423 290 58 of mail aan nieuwkoop@ervaringwerkt.nl


Bouw

Allround loodgieter/verwarmingsmonteur

LOKATIE: Nieuwkoop

Voor een klein bedrijf binnen gemeente Nieuwkoop zijn wij op zoek naar een allround loodgieter die ook ervaring heeft met verwarmingsinstallaties. Het is de bedoeling dat je vaak zelfstandig maar ook in teamverband klussen uitvoert bij particulieren.

Geïnteresseerd? Bel Wim 06-42329058 of mail nieuwkoop@ervaringwerkt.nl

De vacatures die met enige regelmaat binnenkomen zijn:

 
  • Chauffeur (65 plus) i.b.v. code 95

  • Calculator/werkvoorbereider

  • Communicatie adviseur
  • Klantadviseur

  • Vrachtwagenchauffeur 

  • Commercieel talent  

  • Catering en/of horecawerk algemeen op oproepbasis

  • Basisschool leerkrachten

  • projectmanager

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy statement

Privacy statement ErvaringWerkt
Als u ervoor kiest om ons vrijwillig informatie te verschaffen, zullen wij deze informatie gebruiken in overeenstemming met ons Privacybeleid.
ErvaringWerkt is ervan overtuigd dat de persoonlijke levenssfeer van haar kandidaten, flexwerkers, werknemers, alsook van haar andere relaties en bezoekers van de website van essentieel belang is. De persoonsgegevens worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd, conform de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) hieraan stelt.
Wie zijn we
ErvaringWerkt is gevestigd te Alphen aan den Rijn, Zuidpoolsingel 172 L , 2408 BR en is verantwoordelijk voor de gegevensverwerkingen (Verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens). In overeenstemming met de WBP heeft ErvaringWerkt haar verwerkingen van persoonsgegevens aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, gevestigd te Den Haag. Deze meldingen zijn openbaar en kunnen bekeken worden op het internet op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.
Technische informatie en cookies
Over het algemeen kan onze website bezocht worden zonder dat uw persoonsgegevens aan ons worden doorgegeven. Evenals veel andere websites verzamelt deze website wel automatisch bepaalde niet-identificeerbare informatie over de gebruikers van de website, zoals bijvoorbeeld het Internet Protocol (IP)- adres van uw computer. Het IP-adres van uw Internet Service Provider, datum en tijd van toegang tot de website, het internetadres van de website vanwaar u rechtstreeks bent doorgelinkt naar onze website, het besturingssysteem dat u gebruikt, de onderdelen van de website die u bezoekt, de pagina’s van de website die u heeft bezocht en de informatie die u heeft bekeken, informatie over het type apparaat dat u gebruikt voor uw bezoek aan de site, de geo locatie waar u zich bevindt en het materiaal dat u opstuurt of downloadt van de website. Deze technische informatie wordt gebruikt voor het beheer van de website en systeembeheerder, en om de website en het gebruik ervan te verbeteren. Deze technische gegevens mogen aan derden worden doorgegeven en kunnen permanent worden opgeslagen voor toekomstig gebruik.
ErvaringWerkt maakt gebruik van cookies en webstatistieken. Dat doen we om te kijken hoe bezoekers onze website gebruiken. Deze informatie helpt ons om de site te verbeteren. Een cookie is een bestand dat op uw computer wordt opgeslagen. Bij een vervolg bezoek op onze website kunnen deze cookies worden herkend.  
Wanneer verzamelen wij uw persoonsgegevens?
Wij verzamelen uw gegevens vanaf het moment dat u uw gegevens invult of achterlaat op onze website, u zich inschrijft op één van onze vestigingen of op andere wijze aanmeldt of wordt aangemeld om gebruik te maken van onze dienstverlening.
Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?
Wij verzamelen en verwerken uw gegevens voor de uitvoering van onze hr-dienstverlening, waaronder bemiddeling, uitzenden, detachering, payroll, werving & selectie en personeelsmanagement.
Meer specifiek, uw persoonsgegevens worden verwerkt om
  1. u aanbiedingen te kunnen doen en/of informatie te kunnen verstrekken over de dienstverlening en overige activiteiten en deze beter te kunnen afstemmen op uw wensen en kwaliteiten, dit gebeurt door onze medewerkers en deels geautomatiseerd (bijvoorbeeld bij een vacature-nieuwsbrief)
  2. uw geschiktheid en beschikbaarheid te kunnen beoordelen in verband met bemiddeling naar vast of tijdelijk werk.
  3. een werknemers- of personeels-/bemiddelingsrelatie met u aan te gaan en te onderhouden en hiervoor de relevante administratie uit te voeren
  4. een opdracht bij de opdrachtgever te kunnen vastleggen in een overeenkomst met de opdrachtgever en de overeenkomst met de opdrachtgever te onderhouden en na te komen
  5. voor het bevorderen van uw persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid, waaronder training, opleiding en testen
  6. als we een werknemers- of personeels-/bemiddelingsrelatie met u zijn aangegaan, voor naleving van wet- en regelgeving, waaronder maar niet beperkt tot identificatie, abeidswetgeving, fiscale- en sociale zekerheidswetgeving, bestrijding van fraude en nationale en internationale sanctiewetgeving.
Welke persoonsgegevens verzamelen wij van u?
We verwerken de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor onze dienstverlening; een deel van deze gegevens is verplicht om gebruik te kunnen maken van onze dienstverlening. Aanvullende gegevens kunnen wenselijk zijn om de dienstverlening beter te kunnen afstemmen op uw wensen en kwaliteiten of om te voldoen aan meer specifieke vragen of verplichtingen vanuit opdrachtgevers. U bent zelf verantwoordelijk voor juistheid en relevantie van de gegevens die u verstrekt.
Meer specifiek gaat het om - onder andere - de volgende (documenten met) persoonsgegevens:
Bij inschrijving:
  • NAW gegevens, e-mail adres en andere contactgegevens
  • geboortegegevens, leeftijd, geslacht
  • curriculum vitae (CV), informatie over opleiding, stages en werkervaring
  • gegevens over trainingen en opleidingen en/of testen die u zelf of via ons hebt gevolgd of gedaan
  • gegevens over beschikbaarheid en verlof
  • andere gegevens die van belang (kunnen) zijn in het kader van de beoordeling van de geschiktheid van de kandidaat, bijvoorbeeld referenties en getuigschriften
  • pasfoto en/of video (introductie) - op vrijwillige basis
 
Op het moment dat u voor ErvaringWerkt kunt gaan werken/werkt/heeft gewerkt:
De gegevens benodigd voor de verwerking van salaris/loon worden niet door ErvaringWerkt verzameld maar door gespecialiseerde marktpartijen t.w;  Smart Services, gevestigd te Amsterdam, Keizersgracht 424 en Helloflex, gevestigd te Hilversum, Julinanalaan 1, 1213 AP.
Met wie kunnen wij uw persoonsgegevens (kandidaten, flexwerkers, zzp-ers) delen?
ErvaringWerkt kan uw persoonsgegevens doorgeven aan haar opdrachtgevers,  leveranciers, overheidsinstanties en andere zakelijke relaties. En in alle overige gevallen waarin wij hiertoe kunnen worden verplicht, bijvoorbeeld door een gerechtelijk bevel of een gerechtelijk vonnis.
De verstrekking van de persoonsgegevens geschiedt op basis van een gerechtvaardigd belang, wettelijke verplichting en/of ter uitvoering van de overeenkomst in overeenstemming met de doelen zoals genoemd bij 'Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens?'. Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?
De bewaartermijnen die wij hanteren, zijn afhankelijk van de toepasselijke wettelijke bewaartermijnen.
Kandidaten (indien u (nog) niet voor ErvaringWerkt heeft gewerkt) Uw bemiddelingsgegevens (CV, werkervaring, opleiding, testresultaten e.d.) zijn beschikbaar tot het moment dat u zelf aangeeft niet meer ingeschreven te willen zijn.U krijgt zowel na een jaar als bij twee jaar nadat u geen contact met ons heeft gehad een bericht van ons dat u bij ons staat ingeschreven.
Indien u niet meer bemiddeld wilt worden, kunt u zichzelf uitschrijven. U wordt niet meer benaderd en bemiddeld door ErvaringWerkt. Uw persoonsgegevens zijn nog drie kalendermaanden beschikbaar in een afgeschermde omgeving (bij Werving & Selectie is deze periode 24 maanden in verband met claimrisico’s). In deze afgeschermde omgeving zijn uw gegevens enkel beschikbaar voor ErvaringWerkt onder strikte voorwaarden overeenkomstig de daarvoor gestelde doelen en termijnen. Na afloop van genoemde termijnen worden uw gegevens definitief verwijderd.
Indien u voor ErvaringWerkt werkt/heeft gewerkt
Uw bemiddelingsgegevens zijn beschikbaar tot twee jaar na einde dienstverband.
Indien u niet meer bemiddeld wilt worden, dan kunt u dit aangeven d.m.v. het zenden van een e-mail of telefonische melding. U wordt niet meer benaderd en bemiddeld door ErvaringWerkt. Uw persoonsgegevens worden in dat geval na twee jaar gearchiveerd in een afgeschermde omgeving
 
Persoonsgegevens van zakelijke relaties
(contactgegevens van medewerkers van opdrachtgevers, leveranciers, verkopers, referenten en elke andere instantie waarmee wij een zakelijke relatie onderhouden)
ErvaringWerkt verwerkt de persoonsgegevens van betrokkenen die werkzaam zijn voor ondernemingen waarmee wij zaken doen (1) voor het doen van aanbiedingen voor en/of verstrekken van informatie over de dienstverlening en overige activiteiten en (2) een zakelijke relatie te onderhouden en (3) een opdrachtovereenkomst te sluiten en te onderhouden.
We verwerken onder andere de volgende persoonsgegevens van zakelijke relaties:
  • namen, contactgegevens en functies van contactpersonen.
ErvaringWerkt kan de van haar zakelijke relaties verkregen persoonsgegevens doorgeven indien dit nodig is ter verwezenlijking van de doelstellingen van de zakenrelatie dan wel ten behoeve van de bemiddeling. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan sollicitanten of kandidaten en alle overige gevallen waarin ErvaringWerkt hiertoe verplicht kan worden, bijvoorbeeld door een gerechtelijk bevel of rechterlijk vonnis.
Uw rechten
Inzage en/of wijzigen gegevens
Voor kandidaten, flexwerkers, zzp-ers en zakelijke relaties: U kunt te allen tijde inzage krijgen in een groot deel van de over u geregistreerde persoonsgegevens. U kunt zelf op elk gewenst moment een aantal gegevens wijzigen zoals het doorvoeren van aanpassingen in uw CV of uw accountgegevens.
Als u inzage wenst in uw totale persoonsgegevensverwerking en/of gegevens wilt wijzigen of verwijderen die u zelf niet kunt aanpassen, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij ErvaringWerkt.
Voor overige relaties: U hebt recht op inzage en wijziging van de over u geregistreerde persoonsgegevens. U kunt daartoe contact opnemen met uw contactpersoon bij ErvaringWerkt.
Beveiliging ErvaringWerkt doet er alles aan om uw persoonsgegevens optimaal te beveiligen tegen onrechtmatig gebruik. Wij doen dit aan de hand van fysieke, administratieve, organisatorische en technische maatregelen. Bijvoorbeeld: alleen geautoriseerden hebben toegang tot de gegevens. Indien en voor zover gegevens worden verstrekt aan gegevensbewerkers die namens haar diensten verlenen of opdrachten uitvoeren, is ErvaringWerkt met hen overeengekomen dat zij de persoonsgegevens eveneens optimaal beveiligen.
Vragen, opmerkingen, klachten of (vermoeden) datalek Hebt u vragen, opmerkingen of klachten over de bescherming van uw persoonsgegevens door ErvaringWerkt, dan kunt u schriftelijk contact opnemen met uw contactpersoon op de vestiging. Is er sprake van een (vermoeden van) een datalek, dan verzoeken wij u dit direct te melden bij de vestiging en contactpersoon bij ErvaringWerkt.
Wijzigingen ErvaringWerkt kan van tijd tot tijd om uiteenlopende redenen veranderingen, aanvullingen of wijzigingen aanbrengen in haar Privacy statement. Het meest actuele Privacy statement is te allen tijde in te zien op de website van ErvaringWerkt. Deze versie is opgesteld in september 2017