Meteen naar de inhoud

Doorwerken na pensioen

Uw medewerker gaat met pensioen en u wilt haar/hem graag blijven inzetten?

De tijd dat we collectief met 65 jaar met pensioen gingen, ligt achter ons. Steeds meer mensen plakken er nog een paar jaar aan vast. Wat levert langer doorwerken eigenlijk op? En voor wie is het interessant?

Bijna 7 procent van de gepensioneerden werkt nog. Hun aandeel in de beroepsbevolking is de afgelopen tien jaar ruim verdubbeld, van 1 procent naar 2,4 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBS. En veel werkgevers kunnen en willen deze kennis en ervaring ook goed gebruiken.

Zonder risico uw gepensioneerden inzetten.

Omdat wij werken volgens de NBBU-CAO kunnen wij zonder risico uw gepensioneerde medewerker laten doorwerken. De medewerker komt ‘gewoon’ bij ErvaringWerkt in dienst en kan nog tot wel 7 jaar na pensioendatum worden ingezet. Kortom, flexibiliteit genoeg.

De gepensioneerde is goedkoper dan een jongere kracht omdat er geen premies sociale verzekeringen afgedragen hoeven worden. Dus wat levert het op en voor wie is het interessant? Voor zowel de 65plusser als het bedrijf die voor een billijke prijs ervaring kan inzetten!

Inschrijven

Schrijf u in bij Ervaring Werkt en wij nemen contact met u op als we een geschikte vacature voor u hebben

Heeft u al een financieel CV aangemaakt?

Zoekt u een nieuwe baan? De regelhulp financieel CV helpt u hierbij.

Als u een nieuwe baan zoekt, kan uw werkgever mogelijk gebruik maken van aantrekkelijke financiƫle regelingen als hij u in dienst neemt. Deze regelhulp laat u zien of dat zo is. Aan het eind kunt u een persoonlijke brief maken met een overzicht van de voordelen. Deze brief is uw financieel CV en kunt u bijvoorbeeld meesturen met uw sollicitatie. Deze kunt u ook bij ons indenen zodat wij deze kunnen meenemen bij het voorstel aan de nieuwe werkgever.

Hier kunt u uw financieel CV aanmaken.

Nadere informatie

Wij kunnen ons voorstellen dat u wat meer informatie wenst over de gevolgen van het doorwerken na uw pensioenleeftijd. Welke gevolgen heeft het voor het pensioen zelf. Uiteraard kunt u dit het beste navragen bij uw pensioenverzekeraar. Maar als u zich alvast wilt orienteren staan hieronder enkele sites waar u alvast informatie kunt verzamelen.

Aanbevolen sites;

www.rijksoverheid.nl/aow

www.belastingdienst.nl

www.pensioenkijker.nl