Meteen naar de inhoud
Home » Blog » De Ambachtsacademie

De Ambachtsacademie

  Op 6 februari 2018 heeft AmbachtNederland een nieuwe opleidingsstructuur gelanceerd: de Ambachtsacademie.

  De opleidingen

  De opleidingen zijn gebaseerd op het leerling- gezel-meestersysteem, in combinatie met e-learning. Leerlingen gaan in het bedrijf van een leermeester in de leer om de fijne kneepjes te leren en zullen gaandeweg in zekere mate bijdragen aan het productie-proces.

  Ervaren ondernemers uit verschillende ambachtelijke branches hebben de opleidingen ontwikkeld. Zij hebben het beroeps- en diplomaprofiel opgesteld waarin is vastgelegd wat iemand moet ‘kunnen en kennen’ om succesvol ondernemer te zijn in het specifieke ambacht. Zij zijn hierbij ondersteund door een onderwijskundig bureau.

  Omdat het kleinschalig specialistisch ambacht voornamelijk door ondernemers (zelfstandigen zonder personeel) wordt uitgeoefend, is er in de opleiding ook een onderdeel gericht op het verkrijgen van voldoende kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemerschap. Dit traject duurt tien dagdelen (verspreid over meerdere weken) en wordt centraal in het land verzorgd door Qredits.

  De duur van de opleiding is maximaal twee jaar. 

  Meer weten over het volgen van een opleiding bij de Ambachtsacademie? Lees hier alle informatie voor leerlingen.

  Heb je een eigen onderneming in het ambacht en ben je geïnteresseerd in de rol van leermeester bij de Ambachtsacademie? Klik dan hier voor meer informatie.