Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Stichting de Werkwissel

Stichting de Werkwissel

  Vorige week (11/8) maakte ik kennis met Bram van Mil van de stichting de Werkwissel in Leiden. De regen en kilheid op deze zomerdag maakte plaats voor een warm en goed gevoel.

  Bram vertelde me zijn levensverhaal, zowel z’n werkverleden als wat hem op dit moment drijft.

  Bram is op 1 juni 2015 met de stichting De Werkwissel gestart in Leiden. De Werkwissel biedt individuele begeleiding aan werkloze inwoners van Leiden e.o. gemeenten in hun zoektocht naar betaald werk. Met een collega vrijwilliger (Simon Jonker een gepensioneerd HRM-er) helpen ze op professionele wijze de werkzoekenden in die zoektocht naar (ander) betaald werk. Zij doen dit door mensen te ondersteunen in het helder krijgen van hun talenten, vertrouwen te geven waardoor men ook in sollicitatiegesprekken kan laten zien wie men werkelijk is. Daarnaast bieden zij een netwerk aan contacten in de Leidse regio.

  Van de 28 werkzoekenden die zich in het eerste jaar bij De Werkwissel meldden zijn er inmiddels 14 aan een nieuwe baan geholpen en 14 waren er nog onder begeleiding. 

  Ik vind dat, zeker gezien de afstand tot de arbeidsmarkt die een aantal van deze mensen heeft, een uitstekend resultaat. Een prachtig initiatief. Ik heb in ieder geval besloten een vorm van samenwerking met hen aan te gaan.

  De Werkwissel heeft een ANBI status en is afhankelijk van steun van fondsen en particulieren. Op www.dewerkwissel.nl kunt u meer informatie vinden, ook voor eventuele geldelijke ondersteuning.