Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Omzet uitzendbureaus stijgt in 2013

Omzet uitzendbureaus stijgt in 2013

  Omzetranglijst 2013: weer groei uitzendbranche

  De omzet van uitzendorganisaties groeit. Gemiddeld nam de omzet van de uitzendbranche in 2013 met slechts 0,2 procent toe, maar in het laatste kwartaal groeide de omzet van de branche naar 3,2 procent. Dat blijkt uit de Omzetranglijst 2013, die in het komende nummer van Flexmarkt wordt gepubliceerd dat op 27 juni verschijnt.

  Groei uitzendbranche

  Het afgelopen jaar was de ranglijst van 65 deelnemende bedrijven goed voor een opgetelde omzet van 8,1 miljard euro. Dat is 2,5 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat groeipercentage wordt overigens vertekend door de grote opkomst van payrollbedrijven en contractbeheerders, die ook in 2013 een onstuimige groei doormaakten. Andere groeiers zijn vooral in de niches en specialismen te vinden, zoals technici, vakspecialisten, hoogopgeleiden en financiƫle professionals.

  Kleine en middelgrote uitzendorganisaties

  Er zijn veel meer stijgers dan dalers in de omzetranglijst 2013. Opvallend is dat het vooral de kleinere en middelgrote uitzendbedrijven zijn die vorig jaar omzetgroei wisten te realiseren. De omzetontwikkeling van de marktleiders blijft achter bij die van de subtop in de ranglijst. Van de bekende grote vier wist alleen Adecco een lichte omzetgroei te realiseren. Aldus de publicatie van Flexmarkt. Dit geeft naar mijn mening in ieder geval weer dat we in steeds meer onderdelen van de economie weer groei zien.

  Keuze voor kwaliteit in dienstverlening

  Een tendens die al langere tijd zichtbaar is, is dat de middelgrote en kleinere bureau’s het beter doen dan de grote uitzenders. Blijkbaar kijken de klanten van de uitzendbureaus steeds meer naar kwaliteit dan naar kwantiteit.